2023-06-03 Ikebana workshop

Workshopen leds av Riitta Salastie som har studerat, utövat och som lärare undervisat Ikebana i mer än 35 år, till stor del i Japan. Riitta bor på Zengården sedan ett par år tillbaka och är särskilt intresserad av hur japanskt blomster-arrangemang kan förkroppsliga det zenbuddhistiska tomhetsbegreppet. Med den här workshopen, som pågår 10-16, med lunchpaus mellan 12 och 14, vill vi öva oss att smycka altaret och andra platser i lokalen på ett mer medvetet sätt. Anmäl dig till info@lundzencenter.se Det finns ett begränsat antal platser.

2023-06-10 Zazenkai

Att sitta en heldag är ett fint sätt att fördjupa sitt utövande, komma ner i varv och skärpa sina sinnen. Våren är en bra tid att sitta mycket! Vi börjar kl. 09.00 och håller på till ca 15.30. Anmäl dig till info@lundzencenter.se

Du kan köpa böcker, tidskriften Zendo och rökelse direkt på centret. Meditaitonskuddar och dynor kan man köpa hos oss i fall vi har hemma, annars beställer man av Zengården. Vill du köpa något så kan du komma in till oss på centret före någon av våra aktiviteter.


Philip Kapleau - Zens tre pelare

Kapleau är en av de mest kända västerländska zenmästarna. I Zens tre pelare har han samanställt sina japanska lärares viktigaste undervisning. Den riktar sig till både de som är helt nya och till de som vill fördjupa sin erfarenhet av zen. Ett måste för alla som är seriöst intresserade av zen!

Pris 180:-

Kanja Odland - Vandring på spårlös stig

Boken innehåller texter som presenterar centrala aspekter av zenbuddhismen, samt ger en personlig beskrivning av utövandet. Här finns även poetiska bilder tagna av författaren.

Pris 200:-

Sante Poromaa - Bortom Alla Begrepp, Buddhas väg till frihet

Sante Poromaa-roshi är en av de två lärare som är knutna till oss. Boken behandlar grunderna i den zenbuddhistiska filosofin.

Pris 130:-

Sante Poromaa - Varandets väv: Zen, Vetenskap och Återfödelse

I denna bok undersökes om återfödelse är förenelig med modern västerländsk vetenskap.

Pris 180:-

 

Zafu, sittkudde

En kudde för att sitta på när man gör zazen. Tillverkas på Zengården - och det är av Zengården man måste beställa dem!

pris 600:- för medlemmar
750:- för icke-medlemmar

Rökelse

Den sorts rökelse vi använder när vi mediterar. 

pris 180:-

Lund Zen Center   |   E-mail: info@lundzencenter.se  |   Plusgiro: 27 19 85-4