2023-06-03 Ikebana workshop

Workshopen leds av Riitta Salastie som har studerat, utövat och som lärare undervisat Ikebana i mer än 35 år, till stor del i Japan. Riitta bor på Zengården sedan ett par år tillbaka och är särskilt intresserad av hur japanskt blomster-arrangemang kan förkroppsliga det zenbuddhistiska tomhetsbegreppet. Med den här workshopen, som pågår 10-16, med lunchpaus mellan 12 och 14, vill vi öva oss att smycka altaret och andra platser i lokalen på ett mer medvetet sätt. Anmäl dig till info@lundzencenter.se Det finns ett begränsat antal platser.

2023-06-10 Zazenkai

Att sitta en heldag är ett fint sätt att fördjupa sitt utövande, komma ner i varv och skärpa sina sinnen. Våren är en bra tid att sitta mycket! Vi börjar kl. 09.00 och håller på till ca 15.30. Anmäl dig till info@lundzencenter.se

Vill du komma i kontakt med oss, hör av dig via mail info@lundzencenter.se. På mailen kan du också anmäla dig till introduktioner.

Plusgiro

Vårt plusgironummer är 27 19 85-4.

Tänk på att märka betalningen med vad det gäller. T. ex. "medlemsavgift för juni" eller "introduktion i maj". Om du skänker en gåva märk inbetalningen med "Dana" som betyder gåva på sanskrit.

Ordinarie medlemsavgift är 300 kr per månad, och 250 kr för studenter och arbetslösa. Introduktionskurser kostar 500 kr (400 kr för studerande och arbetslösa) och inkluderar en månads provmedlemskap.


Länkar

Här hittar du länkar till våra andra center och till vårt huvudtempel där man har möjlighet att prova på zenträning på heltid.
Zengården (utanför Örebro)
Zenbuddhistiska samfundet
Göteborg Zen Center
Stockholm Zen Center
Helsingfors Zen Center (Finland)
Tammerfors Zen Center (Finland)
Zen Center Köln (Tyskland)
Glasgow Zen Center (Skottland)

Adress

Sanghaledare: Kjell Persson
Lund Zen Center
Stora Gråbrödersgatan 3b
222 22 LundDana till lärarna

Dana betyder gåva. Våra två lärare lever på det som ges till dem. Dana är också en viktig del i vår egen träning i givmildhet. Det är förstås helt frivilligt att ge dana. Lättaste sättet att ge dana till lärarna är något av följande sätt:

Plusgirokonto: 150 29 42 – 4

Swish: 0702 - 523 602

Lund Zen Center   |   e-mail: info@lundzencenter.se  |   Plusgiro: 27 19 85-4