2024-06-18 Sommarschema från vecka 25

Kom och sitt med oss i sommar! Vi håller en gemensam sittning varje vecka, på måndagar kl.18.00. Välkommen! Den 12/8 börjar ordinarie schema igen, med tre sittningar per vecka. OBS! Ingen sittning 19/6, alltså.

2024-08-25 Introduktion till Zenmeditation

Introduktionen börjar 13.00 på söndagen och varar ca 2 timmar. Vi fortsätter dagen efter, på måndagen, 17.00–18.00. Vi ses också för en kort uppföljning efter tre veckor. Introduktionen kostar 500 kr, 400 kr för studerande, arbetslösa och pensionärer. En månads provmedlemskap ingår. Anmäl dig till info@lundzencenter.se (Ibland är det många anmälda, så invänta bekräftelse från oss.)

2024-09-07 Zazenkai - heldagssittning

Att sitta en heldag är ett fint sätt att fördjupa sitt utövande, komma ner i varv och skärpa sina sinnen. Det bästa sättet att möta hösten. Vi börjar kl. 09.00 och håller på till ca 15.30. Anmäl dig till info@lundzencenter.se

Kärnan i vår verksamhet är att erbjuda möjlighet för våra medlemmar att utöva regelbunden zenbuddhistisk meditation, zazen, tillsammans med andra. För dig som är intresserad av att prova på zen och zazen rekommenderar vi vår introduktionskurs.


Introduktionskurs

En gång i månaden, håller vi en introduktionskurs. Alla som vill börja komma till oss bör gå en introduktion, även om man har erfarenhet från annan meditation.

Introduktionskursen är uppdelad på två tillfällen. Första tillfället är alltid på en söndag, och varar ca 2 timmar. Du får då lära dig grunderna i zen. Vi går bland annat igenom sittställningar och meditationsövningar - och lite bakgrund till zenutövande. Det viktigaste av allt är att du får prova på zenbuddhistisk meditation!

Andra tillfället är nästa dag, på måndagen. De som går introduktionskursen kommer klockan 17.00 och får då veta hur allt går till på vårt center. Om man vill kan man stanna kvar och prova på ett "riktigt" meditationspass tillsammans med de vanliga medlemmarna klockan 18.00-19.40. Man har då även möjlighet att gå på daisan (privat samtal med erfaren utövare).

Efter söndagen och måndagen har man en månad då man kan prova på att komma till centret under alla schemalagda tider. Därefter kan man bestämma sig för att bli medlem och fortsätta utöva.

Introduktionen kostar 500 kr (400 kr för studerande och arbetslösa) och inkluderar en månads provmedlemskap. Vill man sen fortsätta är medlemsavgiften 300 kr per månad, och 250 kr för studenter och arbetslösa. Kontakta oss för mer information!


Studiebesök

Skolklasser och andra intresserade kan komma på studiebesök till centret. Vi berättar då om zenbuddhism och man kan ställa frågor. Ibland kommer vi även ut till skolor och företag, antingen för att prata eller för att visa hur man gör när man mediterar.
Studiebesök kostar 600 kr och man bokar tid via vår mail.


Ceremonier

Vi håller återkommande buddhistiska ceremonier som jukai (att ta emot de zenbuddhistiska föreskrifterna) och på begäran minnes- eller begravningsceremonier, hemreningsceremoni, bröllopsceremoni och namngivningsceremoni. Ibland håller vi biståndsceremonier. Det är en ritual för att rikta bistånd, andligt och ibland materiellt, till utsatta medmänniskor till exempel i samband med naturkatastrofer. Det har blivit något av en tradition på Lund Zen Center att ha en biståndsceremoni för hemlösa strax innan jul.

Lund Zen Center   |   e-mail: info@lundzencenter.se  |   Plusgiro: 27 19 85- 4